GKN Aerospace Norway

JULEHILSEN 2023

Det er snart jul, og 2024 står for tur. Tusenvis gjør seg klare for å reise i årets siste måned. Mange av dem reiser med fly – og det til samme destinasjon. De skal hjem til jul.

Å reise raskt og trygt bringer samfunn, familier og venner nærmere hverandre. Vi i GAN jobber med lidenskap og besluttsomhet for å få fly til å fly lengre, raskere og grønnere.

Før vi trer inn i det nye; la oss ta en titt på året som har gått.

Som du ser, kommer julehilsen også i år til deg i innboksen, og ikke i postkassen.
Denne digitale julehilsenen lar deg se tilbake på året som har gått, og noe av det som er i vente for 2024.

Scroll deg gjennom – gjerne på PCen din, for den beste brukeropplevelsen. God fornøyelse!

Marked, utvikling

og investering

I takt med den stadig økende produksjonen, spesielt innen inngående segmenter og Leap, står GAN ovenfor et økende behov av avanserte verktøy. For å imøtekomme denne utfordringen har selskapet besluttet å gjøre betydelige investeringer i avansert maskinteknologi. Med fokus på automatisering og effektivitet, tar vi sikte på å styrke kapasiteten og kvaliteten på verktøyproduksjonen.

Vellykket sprøyting av den første -7 Shaft-del i det nye plasma anlegget

En betydningsfull milepæl ble nådd den 4. desember 2023, da den første delen av -7 shaft gjennomgikk vellykket sprøyteprosess i det nylig implementerte plasmaanlegget. Denne prestasjonen markerer avslutningen på en lengre reise, fra å få maskinene klare for sandblåsing og sprøyting fra fabrikanten, til godkjenning av DVI-søknaden hos Safran – en prosess som tok betydelig tid.

Rune Didriksen, Berulf Greibrok, og Bjørn Kjellman har spilt nøkkelroller gjennom denne prosessen, sammen med Risto Virtanen og Arsalan Mansoori som har arbeidet med robotprogrammene. En spesiell takk går også til Kjell Rune Brandal, som har ledet teamet sitt i å frigjøre tid for Rune Didriksen til å jobbe med det nye anlegget.

Trym Guttormsen er nytt tilskudd i teamet, og Bjørn Kjellman vil bli innleid til GAN i perioder for å ivareta Tryms opplæring fremover.

Nå gjenstår bare fullføringen av FAI-delen før leveranse. Først da vil Safran lukke DVI-søknaden, og vi kan stolt belegge at denne delen ble produsert i det nye anlegget.

4 på transport-gata

Stian Løken

Hva synes du om de nye arbeidsklærne fra Blåkläder?

«Jeg springer mye rundt, så for min del skulle vi gjerne fått lov til å ha kortbukser. Blir fort veldig varmt! Men klærne i seg selv er vi veldig fornøyd med!»

4 på transport-gata

Stian Løken

Hva synes du om de nye arbeidsklærne fra Blåkläder?

«Jeg springer mye rundt, så for min del skulle vi gjerne fått lov til å ha kortbukser. Blir fort veldig varmt! Men klærne i seg selv er vi veldig fornøyd med!»

Sammen mot utenforskap:
GKN inngår samarbeid med Eiker Vekst

GKN inngikk i oktober 2023 et samarbeid med arbeidsinkluderingsbedriften Eiker Vekst. Bedriften leverer vask av arbeidstøyet til omtrent 185 av GKNs ansatte, og har allerede vist seg som en god samarbeidspartner.

Økonomi

Året 2023 har vært bemerkelsesverdig for oss, med salgstall som overgår fjoråret og nærmer seg budsjetterte mål. Den økonomiske påvirkningen er ikke bare et resultat av effektiv kostnadskontroll, men også av høyere marginer enn opprinnelig planlagt. Lagerreduksjonen har skapt uventede overskudd, og vi ser ut til å oppfylle forventningene utover målsetningene. 

Til tross for denne suksessen står vi overfor utfordringer knyttet til arbeidstimer, hovedsakelig på grunn av materialemangel. Denne situasjonen påvirker produksjonskostnadene, spesielt lønnskostnadene, og reflekteres i våre konverteringskostnader per time, som dessverre ikke har gått ned som ønsket. Vi er dedikert til kontinuerlig forbedring og evaluerer løpende muligheter for å optimalisere driften. Selv om situasjonen har vært positiv så langt, er vi oppmerksomme på områder som kan videreutvikles for å sikre en vedvarende suksess.

4 på transport-gata

Jørgen Teigen

Hva synes du om de nye arbeidsklærne fra Blåkläder?

«Klærne er veldig fine, men har dessverre ikke fått så mye komplimenter på de enda. Men det kommer vel etterhvert!»

4 på transport-gata

Jørgen Teigen

Hva synes du om de nye arbeidsklærne fra Blåkläder?

«Klærne er veldig fine, men har dessverre ikke fått så mye komplimenter på de enda. Men det kommer vel etterhvert!»

Våre nyansatte

I en bransje preget av konstant innovasjon og teknologisk utvikling, har GKN Aerospace Norway styrket sitt team med to nyansatte; Tom Erik Ebbestad som prosjektleder og Henrik Hegle som teamleder. 

Det som gjør deres ansettelse spesiell er overgangen fra bransjer utenfor flysektoren, og det illustrerer GKNs åpenhet for mangfold og viljen til å gi plass for nye perspektiver.

Fremtiden tar form med lærlingene

GKN Aerospace Norway har alltid vært en pioner innen luftfartsindustrien, og deres kontinuerlige suksess avhenger i stor grad av kompetansen og dedikasjonen til deres ansatte. Hvert år ønsker vi de nye lærlingene velkommen til sine rekker, unge talenter som er ivrige etter å lære og utvikle seg innenfor forskjellige fagområder.

Bedriftsidrettslaget

I april fikk bedriftsidrettslaget klørne i billetter til sesongavslutningen i Formel 1; Abu Dhabi Grand Prix 2023 på Yas Marina Circuit. Det var en forventningsfull gjeng som telte ned dagene frem til avreise.

4 på transport-gata

Ulf Peter Muggerud

Hvordan trives du i de nye Blåkläder-klærne?

«Kjempefine klær! Jeg er veldig fornøyd – de er så behagelige å ha på!»

4 på transport-gata

Ulf Peter Muggerud

Hvordan trives du i de nye Blåkläder-klærne?

«Kjempefine klær! Jeg er veldig fornøyd – de er så behagelige å ha på!»

Permanova

- veien mot en grønnere fremtid

Henrik Willgohs er nå inne i sin andre måned i Permanova i rollen som Director business development & Sales. – Det har vært en fantastisk interessant tid med veldig mange reiser, møter, diskusjoner, muligheter og planer for hvordan vi skal klare å realisere de høye salgstallene som er målsatt for oss. I det etterfølgende vil vi forsøke å belyse litt av hvordan Additive Manufacturing (AM) vil kunne påvirke forholdene på GAN.

4 på transport-gata

Geir-Morten Langaas

Hva synes du om det nye arbeidstøyet fra Blåkläder?

«Kan ikke klage på arbeidstøyet! Fint er det også!»

4 på transport-gata

Geir-Morten Langaas

Hva synes du om det nye arbeidstøyet fra Blåkläder?

» Kan ikke klage på arbeidstøyet! Fint er det også! «

Sponsorsamarbeid

i 2023

I GKN Aerospace Norway ønsker vi å utgjøre en forskjell – store som små. Derfor støtter vi også ulike formål, lag og foreninger. Dette mener vi er viktig for å vise et samfunnsansvar. Blant våre medarbeidere, fremmer dette engasjement, stolthet og lojalitet.

I år har vi gitt sponsormidler til følgende formål, lag og foreninger:

Kirkens Bymisjon

Kongsberg Golfbane

Kongsberg Agenda

Glogerfestspillene

Fuel Fighter NTNU

Propulse NTNU

Hope Worldwide Ukraina

Telemark Airshow

Elvelangs

Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjons Kafe Tråkka er et tilbud for mennesker, som på grunn av rusavhengighet, psykisk sykdom og/eller tidligere soningsbakgrunn, har stått utenfor arbeidslivet. 

Kafé Tråkka er en mestringsarena i trygge omgivelser for å komme seg tilbake i arbeidslivet, delta i samfunnet og kunne forsørge seg selv.  

Kongsberg Agenda

Kongsberg Agenda 2023 var en bemerkelsesverdig begivenhet som fanget oppmerksomheten til mange, og blant de aktive deltakerne var GKN Aerospace Norway AS, som gikk engasjert inn i ulike arenaer for å vise sin ekspertise og engasjement for en bærekraftig fremtid.

Som en ledende aktør innen luftfartsindustrien, er vi alltid opptatt av å være en viktig bidragsyter til en mer bærekraftig utvikling.

Telemark Airshow

Hvert år samles luftfartsentusiaster og nysgjerrige familier fra fjern og nær for å delta på Telemark Airshow. Dette årlige arrangementet er et høydepunkt for alle som elsker luftfart. 

Årets Telemark Airshow i 2023 ble intet unntak, til tross for litt overskyet vær og sporadisk duskregn. Arrangementet ble en suksess med imponerende oppmøte fra både dedikerte luftfartsfans og allment interesserte tilskuere.

Elvelangs i Kongsberg

Sponsorpengene fra GKN bidrar til at Elvelangs i Kongsberg kan lyssette løypen langs Lågen med 1500 fakler. Dette arrangementet har vokst med engasjementet i byen og bidrar til et kulturelt løft

Her vises byens foreninger og lag frem, oppfordrer til samarbeid på tvers og skaper et samhold vi kan være stolte av! En av bedriftens ansatte er primus motor for dette arrangementet og oppfordrer selvfølgelig alle i GAN til å delta!

Sosiale

arrangementer

Fredag 13. januar 2023 stengte vi ned hele produksjonen og samlet alle våre ansatte til en strategisamling.

​Her fikk de ansatte jobbe på tvers av avdelinger og fag for å diskutere hvordan vi skal nå våre mål for 2023. Dette er første gangen vi har stengt ned hele bedriften for å samle alle våre ansatte til en slik samling – og resultatet? – God dialog, stort engasjement, eierskap og samarbeid på tvers av bedriften på en måte som ikke er blitt gjort tidligere. 

Takk for i år!

Nå som vi ser frem mot slutten av året, hvor vi endelig kan slappe av og nyte tid med venner og familie, vil jeg få takke hver og en av dere for det engasjementet og den harde jobben dere har gjort i 2023. Takket være deres innsats forlater vi 2023 med en fantastisk EngageMe-poengsum, som understreker hvilken flott bedrift dette er.

Det har vært noen endringer i løpet av året, og jeg er enormt stolt av å ha overtatt ledelsen av GAN siden oktober. Jeg føler at jeg har blitt en del av en familien; en familie som er forpliktet til å ta vare på hver enkelt person involvert. Det er en ære å få lede dere, og jeg ser frem til å bli bedre kjent med dere alle.

Vi legger snart bak oss Nordics-prosjektet, hvor Q1 2024 vil være en kritisk måleperiode for en vellykket avslutning på det kapittelet. Det er avgjørende at vi oppnår betydelige endringer i våre daglige opptjente timer, så det nye året starter med andre ord opp raskt for hele bedriften. Å vise leveransen av fordelene på tvers av GAN og GAS kombinert er den eneste gjenværende milepælen, og jeg er trygg på at vi vil klare det.

Etter beslutningen om å holde maskinvedlikehold internt, vil vi, når vi returnerer i januar, ønske våre kolleger fra KTT velkommen som nyansatte i GAN – kjente ansikter som blir med i virksomheten, og som jeg er sikker på at vil få en varm velkomst her hos oss.

Også i 2024 vil vi oppleve et nært samarbeid med vår søsterorganisasjon Permanova. Material Solutions-virksomheten er på en svært spennende vekstmessig, og vi vil samarbeide om å utvikle en prosjektdefinisjon for å etablere deres kapasitet her på GAN. Mer informasjon om dette vil følge neste år.

Benytt anledningen til å slappe ordentlig av nå i julen, og nyt ferien.
Vi ser frem til å se dere i det nye året – uthvilte og klare for nye utfordringer.

God jul og godt nytt år!

© GKN Aerospace 2024 | Personvern | Design og innhold av Akari