Får være en del av fremtiden

På GKN har du mange muligheter innenfor en rekke fagområder. Her får du være en del av et fremtidsrettet og nytenkende arbeidsmiljø. Med snuten rettet mot fremtiden, fokuserer vi også på å utvikle menneskene som skal fortsette suksessen vår.

Celena imponerer med CNC

Vi møter første års lærling, Celena Foba (20 år). De neste to årene arbeider hun aktivt for å bli sertifisert CNC-operatør. Med en stå-på-vilje uten like, og med en arbeidslyst som få, har hun overbevist mange at hun fortjener å være her.

— Celena kom til oss på utplassering i to uker gjennom skolen. Det tok ikke lang tid før jeg forstod at dette var ei jente vi måtte få inn i bedriften, begynner Olav Vik, Teamleder hos GKN Aerospace Norway AS.

— Jeg har hatt mange titler og mange ulike roller her hos GKN i de årene jeg har jobbet her, har vært med på en del ansettelser i min tid. Etter så mange år får man raskt en følelse på om personen er den rette kandidaten. Den følelsen fikk jeg med Celena. Hun kom inn her og imponerte oss alle, sier Olav engasjert.

Mannsdominert yrke? For Celena så var det aldri en tanke, engang. Hun er fast bestemt på hun skal bli noe innenfor ingeniør-faget. CNC-operatør er derfor en god start.

— Når jeg var her på utplassering fikk jeg virkelig se hvordan dette yrket er og hvordan maskinene funker, dette syntes jeg var ekstremt spennende. Jeg fikk følge med på utviklingen til delene og det var også veldig kult, forteller Celena engasjert.

Celena har som mål å bli ferdig sertifisert CNC-operatør, for så å ta videre utdanning innen ingeniør faget.

— Jeg har et veddemål med fetteren min. Hvem som klarer å bli ingeniør først, og jeg har som mål å vinne!

Klar for fremtidens utfordringer

For seks år siden flyttet Celena sammen med familien til Norge fra de varme strøk i Afrika. Celena forteller om hvordan det var å komme til Norge som 14 åring.

— Kaldt!, uttrykker hun raskt smilende.

– Det var ganske tøft å starte i 10. klasse; ikke bare på en ny skole som mange kan oppleve – men også i et nytt land. Alle hadde fått seg venner med relasjoner fra 8. og 9. klasse. Men det gikk fint, jeg fikk meg venner og fullførte ungdomskolen.

Etter 10. klasse gikk Celena på innføringsskole før veien gikk videre til VGS. Der gikk hun TIP første året, industriell mekaniker andre året og CNC-operatør tredje året, med lærlingtid hos K-tech og GKN.

— CNC-operatør er et veldig ettertraktet yrke nå og årene som kommer. Mye er under utvikling, produktene er fremtidsrettet – da trenger vi folk som er klare for utfordringen, forteller Olav.

Bli med på innsiden av GKN.

En trygg og god arbeidsplass – nå og i fremtiden

Fremtiden er nå. Skal vi fortsette å være en relevant arbeidsplass og bedrift, må vi fortsette å dyrke gode, kompetente fagarbeidere. Derfor er det stort fokus på både faglig og personlig utvikling på GKN Aerospace Norway AS.

— Det er jo en grunn til at jeg har vært her i 37 år. Jeg får lære noe nytt hele tiden, og får være en del av store og spennende prosjekter. Jeg har for eksempel vært med på verdens største flymotorprogram. Hvor spennende er ikke det? sier Olav engasjert.

Hos GKN Aerospace former vi fremtidens fly. Som et globalt selskap betjener vi verdens ledende fly- og flymotorprodusenter med tre forretningslinjer: sivile flyskrog, forsvarsfly og motorsystemer. Vi setter bærekraft i hjertet på vår virksomhet.

Les mer om hvordan vi jobber hver dag med bærekraft og sikkerheten til våre ansatte.